2006 cb400 bogging down when cold

Forum rules
Please can you post items for sale or wanted in the correct For Sale section. Items / bikes for sale here will be removed without warning. Reasons for this are in the FAQ. Thanks
Post Reply
LunarShteve
One Hit Wonder
Reactions:
Posts: 1
Joined: Fri Jun 29, 2018 3:35 pm
2006 cb400 bogging down when cold

Post by LunarShteve » Sat Jan 12, 2019 10:38 pm

HI guys hoping someone here can help me, my cb400 finally arrived from japan in October (2006 vtec spec 3) and due to work and weather I had not had that much time to ride it (I have done about 150 miles on it)

The last couple of rides I have noticed it takes longer to start with the choke out than my old bike would and it really bogs down for the first 5 mins of riding and has actually put me in a couple of hairy situations, a bit more info.....

my old bike was also a cb400 vtec although a 2000 model so spec 1 not spec 3 and had over 60,000 miles on it (I got it on 50k) and had been very well looked after its whole life but had whiney gears and generally looked a bit beat up.

I had experienced this on my old bike a couple of times but not as extreme as on the newer one, my new one has 9000 miles from new and is in near perfect condition.

could this be a sign that the carb needs looking at? once its fully warm it behaves perfectly but the starting issue and bogging down is making me think something might not be right.

I do believe my old bike had new carbs at some point so could this be the 13 year old parts just showing their age?

any info would be great thanks


Post Reply

Return to “Superfour - Workshop”